Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Теребовлі платники податків запитували про податкові нововведення під час прямого зв’язку

, опубліковано 23 червня 2022 о 16:46

Днями відбувся черговий телефонний сеанс «гаряча лінія» у Теребовлі. На запитання учасників відповідав начальник Теребовлянської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігор Билиця.

Під час прямого спілкування обговорили основні зміни у податковому законодавстві. Податківець інформував про доцільність використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС та проаналізував проблемні питання, які виникають під час робочого процесу, та шляхи їх вирішення.

Зокрема, обговорено дотримання платниками норм законодавства про працю, упередження порушень сплати податку на доходи фізичних осіб. Ігор Билиця наголосив на важливості підвищення оплати праці найманим працівникам, а також недопустимості використання праці неоформлених найманих працівників та виплати заробітної плати «в конвертах».

Начальник податкової інспекції нагадав про можливість легалізувати активи в рамках податкової амністії, а також кампанії декларування доходів громадян. Він розповів, що ГУ ДПС в області працює в оперативному режимі та продовжує забезпечувати якісне сервісне обслуговування платників податків, ведення обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску з метою наповнення бюджету.