Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час «гарячої лінії» – порядок погашення податкового боргу

, опубліковано 06 березня 2020 о 12:10

Cеанс «гарячої лінії», відбувся днями в Чортківському управлінні Головного управління ДПС у Тернопільській області, стосувався теми «Порядок погашення податкового боргу».

З платниками податків спілкувався завідувач сектору по роботі з податковим боргом Чортківського управління  Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимир Дутка.

До уваги пропонуємо запитання-відповіді, що обговорювалися під час проведеного заходу.

Питання 1. Чи підлягає розстроченню зобов’язання або заборгованість з єдиного внеску?

Відповідь: Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464-VI розстрочення зобовязання або заборгованості з єдиного внеску не передбачено.

Питання 2.Чи підлягає списанню заборгованість платника податків по єдиному внеску?

Відповідь: Сума недоїмки не підлягає списанню, зокрема при укладанні з єдиного внеску мирової угоди відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», крім випадків повної ліквідації юридичної особи або смерті фізичної особи, визнання її безвісно відсутньою, недієздатною, оголошення померлою та відсутності осіб, які відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» несуть зобов’язання із сплати єдиного внеску.

Строк давності щодо стягнення сум недоїмки з єдиного внеску, штрафів та нарахованої пені не застосовується.

Питання 3. Якою датою вважається дата вручення вимоги платнику єдиного внеску при відсутності його за місцем проживання?

Відповідь: Вимога вважається надісланою (врученою) платнику єдиного внеску у день, зазначений поштовою службою у повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Питання 4. Коли податкова служба передає вимоги про сплату боргу (недоїмки) в органи виконавчої служби?

Відповідь: ДПС протягом 10 робочих днів із дня узгодження вимоги (набрання нею чинності) надсилає її в порядку, встановленому законом, до органу державної виконавчої служби.