Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У ЦОПі Тернопільської ДПІ – консультації для платників

, опубліковано 29 травня 2024 о 14:11

Під час зустрічі з відвідувачами Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ завідувач сектору організації роботи ЦОП Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС в Тернопільській області Павло Копча розповів про сплату майнових податків та використання сучасних електронних сервісів ДПС.    

Як зазначив податківець, податок на нерухомість, плата землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення 

За словами фахівця ДПІ, тепер громадянам не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, адже з ним можна ознайомитись в електронному кабінеті платника або у мобільному застосунку «Моя податкова».    

Також Павло Копча розповів, що за допомогою цих сервісів платники можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, отримати відомості про виплачені доходи  або повідомити органи ДПС про зміну даних за формою 5ДР.     

А з 1 травня в Електронному кабінеті платники можна отримати Витяг щодо розрахунків, починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску. Раніше отримати такий документ можна було тільки за звітні періоди поточного року.