Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кременецькій ДПІ платникам роз’яснено актуальні питання оподаткування

, опубліковано 29 травня 2024 о 11:41

Головна державна інспекторка Кременецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Віта Кочкубей проведела зустріч із платниками податків. Під час заходу присутні з’ясували усі питання оподаткування, які їх цікавили.  

Зокрема, платники податків цікавилися актуальними питаннями оподаткування та порядком отримання податкової знижки.  Декларантам, що прагнуть отримати податкову знижку, роз’яснено механізм розрахунку та зазначено, що практичну допомогу щодо формування пакету документів та заповнення відповідного додатку можна отримати в Центрі обслуговування платників Кременецької ДПІ.   

Платникам розповіли про переваги процедури подання декларації та спілкування з податковою службою в онлайн режимі за допомогою Електронного кабінету платника, мобільного застосунку «Моя податкова».

Віта Кочкубей зазначила, що для зручності подання декларації в «Електронному кабінеті платника» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. А також подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування доходів чи отримання податкової знижки громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова».

Фахівець наголосила, що за допомогою цього сервісу авторизовані платники можуть зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути подану звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків та іншу податкову інформацію.  

Крім того, надано відповіді на питання щодо застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, зокрема в розмірі до 3060 гривень, звірки по платежах до бюджету, про особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання громадянам та ін.  

На всі поставлені питання були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.