Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пізнавальну екскурсію для майбутніх обліковців провели в обласній податковій

, опубліковано 30 травня 2024 о 16:02

Сьогодні до Головного управління ДПС у Тернопільській області завітали студенти спеціальності «Облік і оподаткування» Тернопільського національного технічного університету разом із доцентом кафедри бухгалтерського обліку та аудиту Ольгою Білоус. Працівники відомства провели їм пізнавальну екскурсію приміщенням Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ та Музеєм податкової служби, який уже понад 10 років функціонує в адміприміщенні обласного податкового відомства.

Під час лекції-екскурсії студенти ознайомилися з історією виникнення податків, особливостями їх функціонування та становленням податкової системи на різних етапах історичного розвитку нашої держави, зі змінами, які відбулися цього року в податковому законодавстві, з діяльністю податкового відомства, з його сьогоденням та минулим.

Студенти з допитливістю розглядали експонати музею, серед яких, окрім документів та архівних фото, є також обчислювальна техніка різних періодів, паперові гроші, монети. Головна державна інспекторка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Інеса Мендрунь продемонструвала відвідувачам музею типове робоче місце податківця 50-х років минулого століття, форму працівників податкової, точну срібну копію старовинної гривні ХІ-ХІІІ століть, а також розповіла цікаві факти про податкову службу Тернопільщини на різних історичних етапах її творення.