Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лілія Волянюк: Наша мета – вислухати, роз’яснити і допомогти

, опубліковано 19 березня 2024 о 14:47

Днями заступниця начальника Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Лілія Волянюк під час проведення сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»  відповідала на актуальні запитання платників.

Здебільшого запитували про те, кому обов’язково необхідно подати декларацію про доходи, отримані протягом 2023 року; хто має право скористатися податковою знижкою; які документи необхідні і чи можна подати декларацію через новий застосунок «Моя податкова».

Також звучали запитання і про те, як правильно заповнити заяву, щоб не отримати відмову щодо надання довідки про відсутність заборгованості платежів.

Крім того, Лілія Волянюк наголосила на необхідності своєчасної сплати податків і зборів до бюджетів, детально роз’яснила особливості застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, зокрема в розрізі до 3060 гривень, звірки по платежах до бюджету, нарахування мінімального податкового зобов’язання громадян. Окремо розповіла і про необхідність дотримання вимог Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України № 148 від 22.03.2023.