Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збаразька ДПІ: допомога платникам у декларуванні доходів

, опубліковано 18 березня 2024 о 14:20

У Збаразькій ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області заступник начальника Підволочиського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Сергій Грабар надав фахові консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства.

Проінформував, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. 

За словами податківця, підлягають декларуванню доходи, які отримані від надання в оренду нерухомого майна, від продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, отримання спадщини чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, доходи з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався тощо. 

Звернув увагу платників, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року; хто з платників та за яких умов можуть скористатись правом на податкову знижку. За його словами, такі громадяни мають право подати декларацію до кінця поточного року, тобто до 31 грудня 2024 року.

За допомогою мобільного застосунку «Моя податкова», у розділі «Послуги» є можливість подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а також для отримання податкової знижки. Завантажити застосунок «Моя податкова» можна в AppStore або GooglePlay. Також подати декларацію в електронному вигляді можна за допомогою сервісу ДПС України «Електронний кабінет платника» або надіслати поштою з повідомленням про вручення з описом вкладення чи подати в центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.