Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Шумській ДПІ проведено зустріч з платниками податків

, опубліковано 07 липня 2023 о 16:23

Нещодавно начальниця Шумської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ірина Зазуля провела зустріч з платниками податків, під час якої розповіла про порядок застосування РРО, ПРРО. Як зазначила посадовиця, платники єдиного податку 2,3,4 групи, які проводять готівкові розрахункові операції, зобов’язані використовувати касові апарати. При цьому зазначила, що суб’єкти господарювання мають право обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: або класичний касовий апарат, або програмний РРО, залежно від особливостей діяльності. Як альтернативу касовим апаратам, можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби.

Начальниця Шумської ДПІ проінформувала як зареєструвати програмне РРО та як його використовувати при здійсненні розрахунків з покупцями.

Також на зустрічі розглядалися такі питання: звірка даних по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; плати за землю; погашення податкового боргу; зміни в заповнені реквізитів платіжних документів.

На завершення зустрічі керівник відомства розповіла про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки; про отримання довідок про доходи чи відсутність заборгованості; отримання нового ідентифікаційного номера, у зв’язку зі зміною облікових даних. Крім того роз’яснила про переваги подання звітності в електронному вигляді. Надано практичну допомогу щодо використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електроного кабінету.