Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бережанська ДПІ: спільно вирішувати нагальні проблеми бізнесу

, опубліковано 26 червня 2023 о 13:38

Під час щотижневих робочих зустрічей начальник Бережанської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Сергій Беркутов обговорює з платниками податків актуальні питання податкового законодавства.

Так, нещодавно податківець з метою забезпечення належного контролю за рівнем нарахованої заробітної плати та недопущення порушення чинного законодавства наголосив на необхідності своєчасної сплати податків в умовах воєнного стану, декларування найманої праці та збільшення рівня заробітної плати. «Зараз, як ніколи, важливо пам’ятати, що використання незадекларованої праці, крім втрати працівниками трудових прав, призводить до зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, а це означатиме недофінансування розвитку інфраструктури громад, зменшення виплат працівникам бюджетної сфери та постраждалим від російської агресії», – зазначив Сергій Беркутов. 

Крім того, керівник податкової інспекції розповів і про переваги використання електронних сервісів, порядок застосування РРО/ПРРО, порядок сплати вперше в 2023 році мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї), а також про декларування доходів з метою отримання податкової знижки.