Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підгаєцька ДПІ: про зміни в оподаткуванні в 2023 році запитували під час прямого телефонного зв’язку

, опубліковано 16 лютого 2023 о 11:03

Днями в Підгаєцькій ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників відповідала начальниця ДПІ Ольга Северин. 

Платники запитували щодо податкових новацій при веденні бізнесу в умовах воєнного стану, можливостей використання Електронного кабінету та інших податкових сервісів, декларування доходів громадян, отриманих протягом 2022 року, податкової амністії, застосування РРО/ПРРО, а також особливостей застосування генераторів у підприємницькій діяльності в частині оподаткування.

Начальниця Підгаєцької ДПІ Ольга Северин також відповіла на запитання щодо деталей декларування доходів у рамках «податкової амністії» та можливості легалізувати неоподатковувані активи. 

Чимало запитань стосувалося і особливостей розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для юридичних та фізичних осіб, порядку формування суми сплачених податків, зборів платежів та витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ. 

Поза увагою платників не залишилося і декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році: хто зобов’язаний подати декларацію, а хто може скористатися правом на податкову знижку; як правильно задекларувати іноземні доходи, а також доходи від репетиторської діяльності, чи змінилася форма податкової декларації тощо. 

На усі запитання надано вичерпні відповіді та роз’яснення.