Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Монастириській ДПІ навчали подавати електронну звітність

, опубліковано 17 лютого 2023 о 11:45

Нещодавно у Монастириській ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся тренінг щодо електронної звітності. 

Платникам податків було надано роз’яснення, а також показано на практиці, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються електронними ключами та відправляються податкові звіти. Під час навчання ГДІ Монастириської ДПІ Ольга Ботюк зауважила, що надіслана через мережу Інтернет із застосуванням посилених електронних сертифікатів кваліфікованого електронного надавача звітність, окрім економії часу, ще й не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання. Звітність в електронному вигляді – це просто і зручно. 

Ольга Ботюк повідомила, що з 1 січня 2023 року старувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. Надала практичну допомогу учасникам заходу щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи. Також на навчанні обговорили питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування: терміни подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, ставки збору та базу декларування.