Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обговорили шляхи співпраці

, опубліковано 13 січня 2023 о 15:27

Нещодавно за участі начальника Борщівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Богдана Боднарука відбулася робоча зустріч із головою Скала-Подільської ОТГ Ігорем Лободою, начальником фінансового відділу Олександрою Манюк.

Предметом обговорення зустрічі стали питання щодо змін податкового законодавства в 2023 році, наповнення місцевого бюджету громади, плати за землю, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Особливу увагу приділено налагодженню співпраці з територіальними громадами щодо виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету.

Так, у своєму виступі начальник Борщівської ДПІ Богдан Боднарук акцентував увагу на основних напрямках роботи щодо наповнення місцевого бюджету, оформленню договорів оренди на земельні ділянки (паї) на законодавчому рівні, декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. 

Також зауважив, що продовжено кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 1 березня 2023 року. Це спосіб цивілізованої легалізації активів, з яких не були сплачені податки та крок до можливості жити в цивілізованому суспільстві.

Також акцентовано увагу і на декларуванні громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Податківець нагадав учасникам заходу, які доходи згідно з вимогами ПКУ підлягають обов’язковому декларуванню, які особи можуть подати декларацію добровільно, аби скористатися правом на податкову знижку. Таким правом громадяни можуть скористатися упродовж усього 2023 року.

На завершення зустрічі учасники дійшли згоди, що лише тісна співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування сприяє сплаті податків до місцевого бюджету, забезпеченню додаткових джерел надходжень задля вирішення проблемних питань громади та підтримки Збройних сил України.