Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства розповіли платникам Шумщини

, опубліковано 19 січня 2023 о 09:56

Начальниця Шумської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ірина Зазуля провела засідання за «круглим столом» з платниками податків, під час якого ознайомила їх з основними змінами податкового законодавства, які набули чинності з 1 січня 2023 року.

Зокрема, посадовиця поінформувала про нові обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання  перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році, та розмір ставок єдиного податку для спрощенців I та II групи. Також поінформувала про новий розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році.

Крім цього, Ірина Зазуля нагадала і про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначила, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості можуть не застосовувати касові апарати з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Нагадала Ірина Зазуля і про право громадян на податкову амністію. Зокрема зазначила, що громадяни ще до 1 березня можуть легалізувати неоподатковані в минулому періоді активи. Для цього їм необхідно подати одноразову декларацію через свій Електронний кабінет та протягом 60 днів після її подання сплатити одноразовий збір.

Керівниця Шумської ДПІ повідомила про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та назвала підстави для подання декларації про майновий стан і доходи.

Розповіла також і про використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин, ведення обліку товарних запасів.

На завершення заходу Ірина Зазуля відповіла на поставлені запитання, які цікавили платників.