Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Лановеччини інформують платників про новації податкового законодавства

, опубліковано 04 січня 2023 о 09:35

Начальник Лановецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимир Горощук на черговій зустрічі з платниками податків розповів платникам про новації податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2023 року. Зокрема посадовець звернув увагу на розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб і назвав максимально допустимі суми єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (1 та 2 група платників єдиного податку). Зазначив, що ставки оподаткування для платників єдиного податку 3 групи не змінюються порівняно з 2022 роком.

Керівник інспекції наголосив присутнім, що кампанія декларування активів триватиме до 1 березня 2023 року та звернув увагу на об’єкти, які підлягають декларуванню, хто може бути декларантом, як розрахувати базу для нарахування збору, за якими ставками.

Також посадовець зазначив, що для реалізації права на спеціальне добровільне декларування громадянину необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби через Електронний кабінет та сплатити одноразовий збір.

На завершення заходу керівник інспекції відповів на запитання платників стосовно подання звітності, сплати податкових зобов’язань та застосування РРО та програмних РРО суб’єктами господарювання.