Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» у Теребовлянській ДПІ: коротко про актуальне

, опубліковано 25 листопада 2022 о 15:07

Своєчасна сплата місцевих податків і зборів, діяльність бізнесу в час війни, інші податкові новації обговорили нещодавно у Теребовлі учасники телефонного сеансу «гаряча лінія». Цього разу на запитання платників відповідав начальник Теребовлянської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ігор Билиця.

Учасники прямого спілкування цікавились деталями декларування доходів у рамках податкової амністії, з’ясовували особливості легалізації неоподаткованих активів, терміни та способи подання декларації, сплати збору. Поза увагою платників не залишилось і питання отримання податкової знижки на навчання, страхування життя тощо за 2021 рік. Адже для того, щоб її отримати, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня включно.

Принагідно очільник податкової інспекції розповів про застосування РРО та ПРРО представниками спрощеної системо оподаткування, переваги використання можливостей Електронного кабінету та інших податкових сервісів, наголосив на недопущенню формування податкового боргу зі сплати майнових платежів, оскільки це втрати бюджетів територіальних громад.