Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплату податків під час війни обговорили на зустрічі з платниками в Заліщиках

, опубліковано 25 листопада 2022 о 10:29

Начальник Заліщицької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігор Глухманюк провів роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо неухильного дотримання ними податкового законодавства та повної і своєчасної сплати податків і зборів до бюджетів в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі посадовець інформував платників про необхідність  погашення податкового боргу з місцевих податків і зборів, а також розповів про застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, забезпечення використання електронних платіжних засобів, належного оформлення трудових відносин, особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування, переваги використання електронних сервісів ДПС України.

Податківець деталізував, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використанням електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

«Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби  з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує комунікаційна платформа Головного управління ДПС у Тернопільській області», – повідомив Ігор Глухманюк.

Посадовець нагадав, що з 1 вересня минулого року громадяни мають можливість легалізувати свою власність, придбану до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. Він роз’яснив, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню. Також звернув увагу присутніх, що з метою реалізації права  на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову (спеціальну) декларацію  в електронному вигляді через Електронний кабінет платника. Кампанія триває до 1 березня  2023 року.  

Ігор Глухманюк підсумував, що фахівці Заліщицької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області проводять інформаційно-консультативну роботу задля  роз’яснення платникам податкових новацій.