Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гусятинські податківці систематично надають кваліфіковану практичну допомогу платникам

, опубліковано 24 жовтня 2022 о 16:34

Днями начальниця Гусятинської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ольга Біленька провела зустріч із платниками податків, під час якої надала фахові консультації відвідувачам щодо впровадження електронних сервісів та новацій податкового законодавства.

Зокрема, роз’яснила особливості заповнення декларації щодо податкової знижки за навчання. Очільниця інспекції окремо зупинилася на переліку документів, які необхідно додати для такого повернення.

Ольга Біленька акцентувала увагу присутніх на таких питаннях, як обов’язкове проведення розрахункових операцій через РРО та /або через програмні РРО, реєстрація РРО через Електронний кабінет, послідовність дій стосовно подання заяви для отримання ліцензії на право здійснення діяльності при реалізації підакцизних товарів (тютюнових та алкогольних виробів).

Податківиця також розповіла про переваги подання звітності в електронному вигляді та використання інших можливостей сервісу «Електронний кабінет».

Ольга Біленька звернула увагу на зміну форми податкового повідомлення – рішення, зокрема в частині відображення об’єкта оподаткування земельним податком та податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зазначила, що у разі необхідності звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету на офіційному веб-порталі ДПС України.