Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільська ДПІ: детальні відповіді на актуальні питання з податкового законодавства

, опубліковано 24 жовтня 2022 о 16:53

У приміщенні Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області днями відбулася телефонна «гаряча лінія» начальника Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Володимира Гузенкова з платниками податків на тему «Одноразове добровільне декларування».

Під час прямого спілкування очільник інспекції інформував додзвонювачів про основні аспекти Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Він також нагадав про особливості застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку ІІ-IV груп, які здійснюють діяльність за готівкові кошти.

Серед питань, які порушувались під час гарячої лінії були такі, які стосувались особливостей деклараційної кампанії за 2021 рік. Так, платники цікавились поданням декларації про майновий стан і доходи, які отримували доходи від спадщини та дарування, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, інші доходи, в тому числі надання права на податкову знижку.