Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці провели тренінг для платників

, опубліковано 23 вересня 2022 о 15:19

Тренінг щодо електронних сервісів та адмінпослуг податкової служби відбувся для відвідувачів у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області. Поза увагою учасників не залишились і такі важливі питання, як збільшення єдиного внеску із жовтня та своєчасна сплата майнових податків і зборів, недопущення формування податкового боргу тощо.

На запитання відповідав начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігор Івахів. Він повідомив, що громадяни, які є власниками землі та нерухомості, мають можливість провести звірку щодо належних їм об’єктів оподаткування та наявної заборгованості зі сплати  майнових податків у будь-який зручний час відповідно до графіка роботи ЦОП. «Для якісної звірки та спілкування з фахівцем ЦОП громадянам варто при собі мати документи, що посвідчують особу, та правовстановлюючі документи на належне майно», – зазначив податківець. 

Ігор Івахів констатував, що альтернативним варіантом для звірки щодо розрахунків із бюджетом є Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua). Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС, необхідно отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи ґаджета.

На завершення посадовець інформував учасників про особливості застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку ІІ –ІV груп, податкову амністію, а також подання громадянами декларації про майновий стан і доходи задля податкової знижки.