Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Гусятинській ДПІ – тренінг для платників

, опубліковано 07 липня 2022 о 09:08

У Центрі обслуговування платників Гусятинської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся тренінг з платниками податків. Основні теми навчання – це «Програмний РРО», «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування», а також право на отримання податкової знижки громадянами.

Начальниця Гусятинської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ольга  Біленька розповіла слухачам про програмний реєстратор розрахункових операцій – програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої, в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений  для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій  з торгівлі валютними цінностями  в готівковій формі та/або реєстрації  кількості проданих товарів  (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу. 

Щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування, то Ольга Біленька пояснила, що це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України  та/або за її межами, якщо  такі активи фізичної особи були одержані (набуті) нею за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню  в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства. Одноразове добровільне декларування проводиться з 1 вересня  2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового(спеціального) добровільного декларування.

Наприкінці тренінгу, посадовиця розповіла присутнім про право громадян на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік.