Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги електронних податкових сервісів обговорили на тренінгу у Ланівцях

, опубліковано 07 липня 2022 о 14:39

Фахівці Лановецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області постійно проводять індивідуальні заняття для платників і громадян, які подають звітність вперше. Тож днями начальник Лановецької ДПІ Володимиром Горощук взяв участь у черговому практикумі з платниками податків, які звернулися до податкової інспекції, щоб подати звітність за допомогою електронного цифрового підпису, але яким не вистачало практичних навиків, аби зробити це самотужки.

Мета таких заходів – отримання саме практичної допомоги від податківців для подачі звітності або подачі заяв та інших документів через електронні сервіси ДПС.

Присутні отримали практичну допомогу щодо подання декларації про доходи за допомогою ЕЦП. Відтак вони змогли успішно подати звітність.

У ході практикуму було надано вичерпні відповіді на питання, які задавали платники податків.

Володимир Горощук розповів, що Електронний кабінет поєднав у собі ряд можливостей. «Це і сплата податків, і подання звітності, і надсилання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС» або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua», – деталізував податківець.

На думку посадовця, зазначена інформація особливо актуальна для громадян, які мають намір скористатися податковою знижкою за понесеними витратами у минулому році. «Важливо, що жителям нашого краю необов’язково звертатися до інспекції для отримання довідки про власні доходи. Одержати її можна за допомогою Електронного кабінету. В такому випадку робота з електронним сервісом в особистому кабінеті здійснюється з використанням електронного цифрового підпису», – додав начальник інспекції.

Володимир Горощук також нагадав платникам податків про особливості одноразового добровільного декларування, про застосування ставок збору з одноразового декларування, порядок подання одноразової декларації та терміни сплати податкових зобов’язань.