Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бучачі практикували подання звітності через «Електронний кабінет» під час тренінгу

, опубліковано 05 липня 2022 о 15:30

Днями начальниця Бучацької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Світлана Стрілецька провела тренінг для платників податків на тему «Використання сервісу «Електронний кабінет» та подання звітності в електронному вигляді. Актуальні питання щодо надання адміністративних послуг. Порядок подання повідомлення про прийняття на роботу».

Під час заходу очільниця інспекції розповіла про порядок заповнення та подання об’єднаної звітності “Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску”, яка затверджена наказом Міністерства Фінансів України від 15.12.2020 року №773. Вона зазначила, що податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал із розбивкою по місяцях звітного кварталу в податкову інспекцію за основним місцем обліку платника податків. Спікерка більш детально запинилася на основних змінах об’єднаної звітності та проаналізувала помилками, які допускаються платниками при заповненні та надсиланні даного документа.

Світлана Стрілецька акцентувала на перевагах подання звітності в електронному вигляді, зокрема, за допомогою «Електронного кабінету».

Посадовиця деталізувала, що вхід до «Електронного кабінету» здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів. «Доступ до приватної частини (особистого кабінету) «Електронного кабінету» надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн із використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації», – роз’яснила Світлана Стрілецька.