Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок декларування доходів громадян у 2021 році розповіли фахівці Кременецької ДПІ під час тренінгу

, опубліковано 30 червня 2022 о 14:19

Нещодавно заступник начальника Кременецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Наталія Лукащук провела тренінг з питання декларування доходів, отриманих впродовж 2021 року.

Під час тренінгу громадянам надано консультації та практичні рекомендації щодо заповнення річної податкової декларації про доходи за минулий рік. Фахівець звернула увагу, що граничний термін подання декларації про майновий стан і доходи минув 2 травня. Однак в умовах запровадження воєнного стану в Україні подовжено граничні строки для подання податкової звітності платниками податку на 90 календарних днів після завершення стану війни.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Держреєстрі фізичних осіб-платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Для подання декларації в електронному вигляді, платнику необхідно лише отримати електронний підпис у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС України або іншого надавача електронних довірчих послуг.

Також Наталя Лукащук проінформувала про можливості інших електронних сервісів Державної податкової служби і звернула увагу на порядок надання податкової знижки у зв’язку з витратами, понесеними продовж 2021 року.

Присутнім повідомлено про терміни, порядок та особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування.