Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Скалі-Подільській обговорили наповнення місцевих бюджетів у час війни

опубліковано 12 травня 2022 о 15:18

Днями відбулася зустріч начальника Борщівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Богдана Боднарука із представниками Скала-Подільської територіальної громади Чортківського району. Основною темою було обговорення особливостей наповнення дохідної часни місцевого бюджету в умовах війни та вплив податкових законодавчих змін на це.

Своїми міркуваннями з цього приводу поділилися голова громади Ігор Лобода та очільниця фінансового відділу тероб’єднання Олександра Манюк. Вони озвучили проблемні питання щодо наповнення бюджету за видами платежів, наголосили на доцільності посилення консультативної допомоги від податківців.

У свою чергу Богдан Боднарук нагадав про новації для бізнесу відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих атків України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15 березня 2022 року №220-ІХ, Закону № 2142-ІХ, Закону № 1914-ІХ тощо. Він також про відновлення фактичних перевірок бізнесу. Посадовець зазначив, що податківці проводять обстеження закладів торгівлі на предмет дотримання рівня цін на основні продовольчі товари та наявність платіжних банківських терміналів. Такі перевірки, за словами керівника ДПІ, проводять у разі отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення, або отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

На завершення Богдан Боднарук сказав, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян та бізнесу перед державою зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки не лише забезпечують економічну підтримку громади та гарантують своєчасність соціальних виплат, а й є вагомою складовою для пришвидшення перемоги.