Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні новації податкового законодавства йшлося під час зустрічі у Ланівцях

опубліковано 12 травня 2022 о 14:29

Нещодавно начальник Лановецької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Володимир Горощук провів зустріч з платниками податків. Під час зустрічі учасники розглянули питання застосування суб’єктами господарювання на період дії воєнного стану зниженої ставки єдиного податку у розмірі 2% від отриманого доходу.

Керівник Лановецької інспекції розповів, що наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 №124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні» затверджено форму податкової декларації платника єдиного податку третьої групи за ставкою 2% від доходу. Наказ набрав чинності 06.05.2022 року з дня його офіційного опублікування. Платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2% доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного звітного періоду. Граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за квітень  припадає на 20 травня 2022 року.

Під час зустрічі платникам пояснили, як саме можна спростити процедуру подання декларації, надіславши її до контролюючого органу в електронному вигляді, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Не залишилися поза увагою новації щодо сплати ЄСВ підприємцем за найманих осіб та за себе в умовах воєнного стану.

Володимир Горощук проінформував учасників зустрічі щодо питання застосування РРО в умовах сьогодення та наголосив на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

На завершення зустрічі Володимир Горощук зазначив, що в цей нелегкий для нашої держави час кожен має пам’ятати, що під час війни сплата податків – це один із найбільш патріотичних вчинків, оскільки фінансове забезпечення функціонування армії значною мірою обумовлено надходженнями усіх видів податків. Саме завдяки своєчасному виконанню платниками податкових зобов’язань відбувається не лише захист територіальної цілісності нашої країни, а й забезпечується її фінансова стабільність.