Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час брифінгу в Шумській ДПІ розповіли про декларування доходів громадян, застосування касових апаратів та інші податкові новації

, опубліковано 23 лютого 2022 о 17:10

Нещодавно начальниця Шумської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ірина Зазуля провела брифінг щодо застосування касових апаратів, обліку товарних запасів, декларування доходів громадян за 2021 рік та одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Під час брифінгу очільниця інспекції проінформувала, що з 1 січня 2022 року, у разі здійснення розрахункових операцій при продажу товарів, робіт, послуг, фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп необхідно застосовувати РРО або ПРРО. «Водночас можуть не застосовувати реєстратори розрахункових операцій спрощенці першої групи та платники єдиного податку, котрі здійснюють діяльність на території села, але за умови не перевищення доходу 167 мінімальних заробітних плат, тобто 1085500 грн, при цьому обов’язком для них є ведення КОРО та РК», – наголосила Ірина Зазуля. Вона нагадала про Порядок 496 щодо Порядку ведення обліку товарних запасів.

Крім того спікерка звернула увагу, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року. Вона розповіла, хто має задекларувати доходи та перелік доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Окремо посадовиця проінформувала про податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, як визначити базу оподаткування та у який спосіб подати одноразову декларацію.

На завершення заходу, розповіла про основні положення Закону України від 14.12.2021 № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» та Закону України від 30 листопада 2021 року та №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».