Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підволочиськ: на зустрічі з лідерами громад розглянули актуальні питання оподаткування

, опубліковано 23 лютого 2022 о 17:09

У рамках співпраці з органами місцевого самоврядування начальник Підволочиської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Олег Нагірний зустрівся зі спеціалістами Підволочиської громади, аби обговорити актуальні питання податкового законодавства. Особливу увагу учасники зібрання приділили питанню щодо виявлення додаткових резервів надходжень бюджету громади. Вони проаналізували наповнення бюджету за рахунок погашення заборгованості із земельного податку з громадян, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, тощо.

 У ході зустрічі також обговорювалися питання сплати податку на доходи фізичних осіб з паїв, що знаходяться у власному обробітку, а фактично передані іншим особам в оренду, без укладених на це відповідних договорів оренди.

Олег Нагірний наголосив: «Чесно сплачувати податки – це найперший обов’язок кожного громадянина. Адже складовою  частиною цивілізованості розвинутої держави є рівень добровільної сплати податків. Всі ми є платниками податків. Тож від того, наскільки повно і своєчасно сплачуватимуться податки, залежить наповнення дохідної частини бюджетів, відповідно проведення видатків на утримання бюджетних установ, виплат пенсій, стипендій, інших соціальних допомог».

Голова Підволочиської громади інформував про створення робочої групи, першочерговим завданням якої є формування податкового паспорту громади, що буде основою для того, аби забезпечити залучення додаткових резервів із земельного податку, податку на нерухоме майно, податку на доходи фізичних осіб.

Під час зустрічі учасники визначили дні виїзду в села громади для проведення роз’яснювальної роботи з громадянами, які зобов’язані задекларувати доходи за 2021 рік.