Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Козова: інформаційні зустрічі для підприємців щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 23 лютого 2022 о 17:05

Триває роз’яснювальна робота серед платників податків щодо законодавчих змін, які відбулися у 2022 році. Так, сьогодні працівники Центру обслуговування платників Козівської ДПІ Головного управління у Тернопільській області провели традиційні зустрічі із приватними підприємцями, які здійснюють діяльність на території Козівської ОТГ.

Фахівці нагадали присутнім, що з 1 січня 2022 року підприємці, які провадять діяльність на ІІ – ІV групах спрощеної системи оподаткування, повинні встановити та використовувати РРО та/або ПРРО. Вони детально поінформували слухачів про те, як зареєструвати РРО та ПРРО, а також про переваги їх використання у підприємницькій діяльності.

Особливу увагу податківці звернули на можливість використання програмних РРО, що є альтернативою класичним касовим апаратам.  

Учасникам зустрічі довели перелік законодавчих актів, які регламентують порядок застосування РРО та/або ППРО, а також ознайомили з покроковою інструкцією для  реєстрації  ПРРО.

Підприємцям роз’яснили, що відповідно до законодавчих вимог, РРО та/або ПРРО не застосовують платники єдиного податку І групи, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів із торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.