Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч представників Озернянської ОТГ з начальником Зборівської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області

, опубліковано 23 лютого 2022 о 17:04

У рамках роз’яснювальної кампанії за участі начальника Зборівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Олега Берестецького та представників Озернянської ОТГ відбулась робоча зустріч. Темою для обговорення обрали податкові новації, зокрема застосування РРО/ПРРО, порядок ведення обліку товарних запасів, одноразове добровільне декларування, питання декларування доходів одноосібників тощо.

Зокрема, Олег Берестецький наголосив на доцільності залучення до декларування громадян, які надають послуги з обробітку землі, збору врожаю тощо, в тому числі на власній сільськогосподарській техніці, та залучення до декларування громадян, які одноосібно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад2 гата отримували доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції минулого року.

Крім цього, податківець нагадав, що підприємці – платники єдиного податку другої, третьої та четвертої груп відповідно до вимог Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Підприємцям – платникам єдиного податку, що провадять роздрібну торгівлю на території села або селища надано право здійснювати розрахунки без застосування РРО/ПРРО, але з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Винятком є провадження роздрібної торгівлі в торгівельних об’єктах, де здійснюється також торгівля підакцизними товарами;  дистанційна торгівля, зокрема, торгівлі через Інтернет, а також  у випадках прийняття рішень сільськими радами та радами ОТГ про обов’язкове застосування на території села або селища РРО/ПРРО.

Також, начальник ДПІ проінформував, що з 1 січня 2022 року стартувала деклараційна кампанія. Він закликав громадян активно долучитися до кампанії декларування доходів та своєчасно подати декларацію про майновий стан та доходи, отримані у 2021 році.

На завершення заходу, учасники обговорили механізми співпраці, напрями співробітництва та формування узгоджених дій, спрямованих на збільшення дохідної частини місцевого бюджету, забезпечення якісного надання електронних сервісних послуг, впровадження податкових новацій.