Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На «прямому спілкуванні» з бізнесом – про податкові нововведення

опубліковано 16 лютого 2022 о 09:37

Тематична «гаряча лінія» відбулася у приміщенні Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області сьогодні. На запитання додзвонювачів відповідав начальник інспекції Володимир Гузенков.

Найбільше питань стосувалися використання реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО суб’єктами господарювання I-IV груп спрощеної системи оподаткування. Плантики з’ясовували, хто та за яких умов може не використовувати у своїй діяльності такі нововведення. Вони цікавились практичними моментами реєстрації програмного РРО та його роботою в офлайн-режимі.

Володимир Гузенков принагідно поінформував учасників «гарячої лінії» про можливість легалізації неоподаткованих активів у період одноразового (спеціального) добровільного декларування, нагадав про порядок подання такої декларації та терміни.

Він відповів також на ряд питань платників, що стосувалися декларування доходів громадян за 2021 рік, зокрема іноземних доходів та доходів від надання послуг репетиторами. Спікер деталь роз’яснив необхідність погашення заборгованості з єдиного внеску та негативні наслідки несплати.