Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чортківській ДПІ платники податків оформляли електронні ключі

опубліковано 16 лютого 2022 о 09:37

Днями у приміщенні Центру обслуговування платників Чортківської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області, з метою полегшення подачі звітності для платників податків, організовано та проведено видачу електронних ключів.

Упродовж робочого дня завідувач сектору реєстрації користувачів при ГУ ДПС у Тернопільській області Управління (центру) сертифікації носіїв ключів інформаційно-довідкового департаменту ДПС Ігор Вадзюк надавав практичну допомогу відвідувачам при заповненні документів та генеруванні ключів електронного цифрового підпису. Ключі видавалися безкоштовно й сама процедура займала не більше 10 хвилин, а отримання їх надає широкі можливості для користування електронними сервісами податкової служби.

Цій зустрічі передувала широкомасштабна роз’яснювальна робота, яку провели працівники інспекції для поінформованості платників та громадян. Вони повідомили через розміщення оголошень про дату видачі ключів, розробили та оприлюднили графік, роздрукували зразки заповнення заяв, сформували необхідний пакет документів для отримання електронних ключів тощо. Все це було організовано для зручності платників податків, щоб уникнути черг та скупченості при обслуговуванні в період карантинних обмежень.

Упродовж робочого дня 48 суб’єктів господарювання отримали ключі електронного цифрового підпису. Тож відтепер вони можуть подати звітність у зручний для себе час доби через «Електронний кабінет», не виходячи з дому чи офісу, переглянути стан сплати податкових платежів, чи наявність заборгованості, отримувати виписки та довідки тощо. Варто зазначити, що електронний ключ відкриває доступ до цілої низки державних сервісів, кількість яких постійно збільшується.

Нагадуємо, строк дії кваліфікованого електронного підпису складає 2 роки. Для того ж, щоб продовжити його використання, можна просто поновити строк його дії онлайн через веб-сайт надавача.