Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Коропці з бізнесом обговорили податкові новації

опубліковано 15 лютого 2022 о 16:23

Днями у Коропецькій селищній раді за участі очільниці Монастириської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Надії Керницької відбулася робоча зустріч із платниками податків, на якій обговорювали зміни в застосуванні РРО та/або ПРРО, що набрали чинності у 2022 році, та інші новації податкового законодавства.

Надія Керницька наголосила на обов’язковому використанні РРО /ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які проводять готівкові розрахунки або за допомогою платіжних карток, та відповідно повинні видавати фіскальні чеки покупцям. «Аби уникнути додаткових втрат, Державна податкова служба надає відповідне програмне забезпечення безкоштовно», – деталізувала лекторка.

Водночас зауважила, що платники, які здійснюють діяльність на території села, при цьому їхній дохід не перевищує 167 мінімальних заробітних плат (1 085500 грн), можуть не використовувати РРО/ПРРО, проте зобов’язані вести КОРО та РК.

Учасникам заходу нагадали і про початок із 1 січня 2022 року кампанії декларування громадянами доходів за 2021 рік. Слухачам детально розповіли про доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Крім того, Надія Керницька роз’яснила порядок реалізації громадянами права на податкову знижку, а також про можливість подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, із яких не були сплачені податки і збори, до 1 січня 2021 року.

Податківці інформували суб’єктів господарювання про позитиви, передбачені Законом України №1946-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», підвищення рівня податкової культури в суспільстві.