Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками у Теребовлянській ДПІ з питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 14 лютого 2022 о 09:39

Чергова зустріч начальника Теребовлянської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігоря Билиці відбулася днями з платниками податків щодо новацій та змін у застосуванні РРО/ПРРО.

Посадовець звернув увагу на те, що з 1 січня 2022 року є обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Платники єдиного податку першої групи застосовувати РРО/ПРРО не зобов’язані Це передбачено п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України.

У ході діалогу було розглянуто послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО, яка  здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі, через сервіс ДПС «Електронний кабінет». Начальник ДПІ зазначив, що така заява подається виключно в електронній формі.

Ігор Билиця також нагадав про необхідність подання декларації про майновий стан і доходи тими громадянами, хто зобов’язаний це зробити, а також про можливість легалізації неоподаткованих активів у рамках податкової амністії.

На завершення заходу платникам вручено пам’ятки (повідомлення) щодо необхідності застосування РРО.