Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Копичинцях вивчали податкові новації

, опубліковано 14 лютого 2022 о 09:35

Семінар, на якому обговорили особливості запровадження реєстраторів розрахункових операцій для бізнесу, правила ведення обліку товарів та інші податкові новації, відбувся днями у приміщенні Будинку культури Копичинецької громади Чортківського району. У заході взяли участь  представники Головного управління ДПС у Тернопільській області: заступник начальника управління-начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Роман Валецький та начальниця Гусятинської ДПІ Ольга Біленька, а також представники місцевої влади та суб’єкти господарювання тероб’єднання.

Роман Валецький нагадав слухачам про законодавчі підстави обов’язковості застосування реєстраторів розрахункових операцій. Він наголосив, що підприємці першої групи спрощеної системи оподаткування можуть не застосовувати у своїй діяльності РРО. «Проте суб’єкти господарювання другої-четвертої груп єдиного податку, які проводять готівкові розрахунки, зобов’язані використовувати РРО», – наголосив податківець.

Доповідач також розвінчав міф щодо обов’язку ведення обліку товарних запасів усіма підприємцями-спрощенцями. «Законом чітко визначено, що вести облік товарних запасів зобов’язані фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої-четвертої груп, якщо  вони  здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, коштовного та напівкоштовного каміння, або такі підприємці є платниками ПДВ», – акцентував Роман Валецький.

Начальниця Гусятинської ДПІ Ольга Біленька розповіла слухачам про порядок декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, сплату податку на доходи та військового збору, можливість реалізувати право на податкову знижку. Вона також нагадала про шанс легалізувати свої активи в рамках податкової амністії, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

На завершення податківці відповіли на числення запитання учасників семінару та порекомендували їм активно користуватися електронними сервісами податкової служби.