Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг у Бережанській ДПІ: бізнесу роз’яснили деталі застосування РРО

, опубліковано 14 лютого 2022 о 09:25

У рамках проведення роз’яснювальної кампанії працівники Бережанської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області провели черговий тренінг із фізичними особами – підприємцями з питань застосування РРО/ПРРО.

Посадовці нагадали присутнім, що з 1 січня 2022 року фізичні особи – підприємці, за винятком ФОП 1 групи єдиного податку, при здійсненні розрахункових операцій за готівку повинні застосовувати РРО або ПРРО.

На території сіл та селищ при розрахунку за готівку підприємці можуть не застосовувати РРО, при умові застосування Книги обліку розрахункових операцій та Розрахункових квитанцій.

Під час заходу лектори продемонстрували покроково, як користування Електронним кабінетом, а також розповіли, як отримати електронний цифровий підпис.

Окремо доповідачі зупинилися на порядку ведення обліку товарних запасів фізичними особами-підприємцями, зокрема платниками єдиного податку, особливостях деклараційної кампанії 2022 року та можливості легалізації неоподаткованих доходів під час податкової амністії.