Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час брифінгу в Лановецькій ДПІ – про застосування касових апаратів, облік товарних запасів та інші податкові новації

опубліковано 09 лютого 2022 о 16:56

Фахівці Лановецької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області продовжують роз’яснювальну роботу з інформування платників податків про цьогорічні нововведення в податковому законодавстві.  

Так, нещодавно начальник ДПІ Володимир Горощук провів брифінг щодо застосування касових апаратів, обліку товарних запасів, декларуванню доходів громадян за 2021 рік та одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Під час брифінгу керівник податкової інспекції інформував, що з 01 січня 2022 року здійснення розрахункових операцій при продажу товарів, робіт, послуг передбачає застосовування РРО або ПРРО фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку ІІ-ІІІ груп. Водночас можуть не застосовувати реєстратори розрахункових операцій суб’єкти господарювання – платники єдиного податку, котрі здійснюють діяльність на території села, але за умови не перевищення доходу 167 мінімальних заробітних плат, тобто 1 085 500 грн, при цьому обов’язком для них є ведення КОРО та РК. Нагадав про Порядок 496 щодо Порядку ведення обліку товарних запасів.

Окремо Володимир Горощук акцентував увагу на тому, що з 01 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року. Посадовець розповів, хто має задекларувати доходи та перелік доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Крім того, податківець розповів про податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, як визначити базу оподаткування та як подати одноразову декларацію.

На завершення заходу посадовець розповів про основні положення Закону України від 14.12.2021 № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» та зауважив, що при виникненні будь-яких запитань щодо застосування податкового законодавства у платників завжди є можливість звернутися до працівників ЦОПу за необхідним роз’ясненням.