Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства розповіли аграріям Борщівського краю

, опубліковано 14 січня 2022 о 10:29

Нещодавно відбувся святковий захід, приурочений 30-ій річниці створення селянсько-фермерських господарств на теренах Борщівського краю, яку організувала Асоціація фермерів та приватних землевласників Борщівщини.

У діалозі з аграріями взяв участь начальник Борщівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Богдан Боднарук. Він поінформував присутніх про новації та зміни податкового законодавства, нюанси використання РРО/ПРРО, які запрацювали з 1 січня 2022 року, особливості податкової амністії, декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році.

Як зазначив Богдан Боднарук, кампанія одноразового(спеціального) декларування стартувала у вересні 2021 року і триватиме до вересня 2022 року. Громадяни мають право задекларувати свої доходи, з яких не було сплачені податки, і таким чином легалізувати їх. Декларація подається виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника. Він наголосив, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи.

Посадовець також зупинився на колі платників єдиного податку, які мають обов’язково застосовувати РРО/ ПРРО з 1 січня 2022 року, порядку їх реєстрації та перевагах використання.

Богдан Боднарук коротко зупинився на питанні декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році. Він нагадав учасникам заходу, які доходи згідно з вимогами Податкового кодексу України  підлягають обов’язковому декларуванню, а хто може подати декларацію добровільно, аби скористатися правом на податкову знижку.

“У час карантинних обмежень доцільно декларацію подавати в електронному вигляді, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис. Адже так декларанти дбають про власну безпеку та захист своїх рідних”, – зауважив податківець.