Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лановецькі податківці роз’яснюють особливості податкової амністії

опубліковано 01 грудня 2021 о 10:38

У Лановецькій ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області днями начальник інспекції Володимир Горощук провів «круглий стіл» з платниками податків. Серед ряду актуальних питань з податкового законодавства податкові інспектори детально роз’яснили порядок одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян України та надали відповіді на актуальні питання з даної теми.

Спікери нагадали, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами своїх активів розпочалося  з 1 вересня 2021 року і триватиме до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору. «Громадяни, які мають розміщені на території України та/або за її межами активи, що належать їм на правах власності та з яких відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, мають право подати одноразову добровільну декларацію», – наголосив Володимир Горощук під час «круглого столу».

Перевагами запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб є:

– спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

– декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.

Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається до  податкової інспекції безпосередньо платником в електронній формі засобами Електронного кабінету.