Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Важлива зустріч: про податки, електронні сервіси і одноразове декларування

опубліковано 17 листопада 2021 о 16:06

Днями в Козівській територіальній громаді відбулася робоча зустріч начальника Козівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Володимира Кадубця із селищним головою Сергієм Добалюком, першим заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вадимом Щегловим, заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романом Солтисом, начальником фінансового відділу Володимиром Зарічним.

Учасники заходу обговорили питання щодо пошуку резервів та забезпечення додаткових надходжень до бюджету, погашення податкового боргу, легалізації трудової зайнятості, сплати земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, застосування РРО/ПРРО.

Під час зустрічі начальник Козівської ДПІ зазначив, що в умовах обмежувальних протиепідемічних заходів доцільно максимально використовувати платникам електронні сервіси. «Для обізнаності платників податкова служба використовує соціальні мережі, де можна отримувати інформацію з офіційних сторінок як ДПС України, так і Головного управління ДПС у Тернопільській області», – розповів Володимир Кадубець.

Податківець також нагадав про електронний сервіс «infoTAX», де за допомогою месенджерів Telegram та Viber можна отримувати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків.

Крім того, на завершення він наголосив, що зараз, коли триває податкова амністія і декларація добровільного декларування подається лише в електронному вигляді, питання використання електронних сервісів є дуже актуальним.