Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лановецька ДПІ: на порядку денному – податкові новації та електронні сервіси

опубліковано 17 листопада 2021 о 16:05

У Центрі обслуговування платників Лановецької ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області продовжують проведення інформаційно-роз’яснювальної  кампанії щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Так, нещодавно інспектор відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Марія Павлюк провела робочу зустріч з громадянами та обговорила можливості та переваги податкової амністії.

Вона детально розповіла учасникам, що до активів, які потрібно декларувати, належать: валютні цінності, нерухоме майно (земельні ділянки, об'єкти житлової і нежитлової нерухомості), рухоме майно, частки (паї) у майні юридичних осіб або в утвореннях без статусу юридичної особи, інші корпоративні права, майнові права на об'єкти інтелектуальної власності, цінні вигоди, папери та/або фінансові інструменти, визначені законом, права на отримання дивідендів, процентів чи іншої аналогічної майнової вигоди, інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, що не розміщені на рахунках, пам'ятні банкноти та монети, майнові права, що належать декларанту або з яких декларант отримує чи має право отримувати доходи на підставі договору про управління майном чи іншого аналогічного правочину та не сплачує власнику такого майна частину належного власнику доходу.

Спікер податкової інспекції наголосила, що подавати добровільну декларацію необхідно особисто і виключно в електронній формі.

Крім того, інспектор розповіла учасникам заходу про необхідність інформування податкових органів щодо зміни місця проживання платника податків, аби податкові повідомлення-рішення завжди могли знаходити свого адресата. Марія Павлюк продемонструвала переваги застосування Електронного кабінету та можливість подання форми №5ДР про зміну облікових даних платників податків. Вона закликала активно користуватися електронними сервісами податкової служби, адже це набагато зручніше та швидше. Особливо важливо це саме зараз – у період карантину та обмежувальних заходів, щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби.