Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопільські податківці пропагують одноразове добровільне декларування

, опубліковано 17 листопада 2021 о 16:03

У Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області сьогодні відбувся тренінг для платників податків, який провела заступник начальника Тернопільської ДПІ – начальника відділу обліку платників, об’єктів оподаткування та ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків Лілія Волянюк.

Присутнім роз’яснено, що з 1 вересня розпочалася кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 01 вересня 2022 року. Також проінформовано платників, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами. Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість легалізувати громадянам усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження.

Також платники дізналися про функціональні можливості сервісу «Електронний кабінет», порядок подання звітності в електронній формі та декларацій про майновий стан та доходи громадянами за 2020 рік в зв’язку з отриманням права на податкову знижку, а також переваги сплати податків і зборів, єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку, обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

Крім цього, платники податків мали змогу отримати консультації з питань заповнення та подання через Електронний кабінет повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою  20-ОПП, а також, як внести зміни даних до облікової картки ФО – платника податків за ф. №5ДР.