Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шумські податківці інформували громадян про можливість скористатися податковою амністією

опубліковано 17 листопада 2021 о 16:03

Нещодавно начальник Шумської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ірина Зазуля провела засідання «круглого столу» з мешканцями Шумської ОТГ. Під час зібрання обговорили зміни у податковому законодавстві, детально зупинились на нюансах одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Начальниця інспекції нагадала, що з 1 вересня 2021 року розпочалася кампанія одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та триватиме до 1 вересня 2022 року. Дана новація запроваджена Законом України від 15.06.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детiнiзації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Ірина Зазуля також повідомила про доходи, які не підлягають декларуванню, а отже збір за них не нараховується та не сплачується.

Посадовиця також зазначила, що актуальні інформаційні матеріали щодо податкової амністії розміщено на інформаційних стендах Центру обслуговування платників, а також у тематичному банері на субсайті ГУ ДПС в області.

Учасники засідання обговорили можливості подання звітності в електронній формі з використанням Електронного кабінету, погашення податкової заборгованості, новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій та порядок реалізації свого права на податкову знижку за понесені витрати у 2020 році.