Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З турботою про місцеві бюджети

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 14:11

Начальник Підволочиської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Олег Нагірний провів «круглий стіл» з питань пошуку щляхів наповнення бюджету громади. В його роботі взяв участь заступник голови Підволочиської громади Іван Осадчук.

Учасники обговорювали питання наповнення бюджету, зокрема за рахунок погашення заборгованості зі сплати земельного податку громадянами, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Вони також проаналізували деталі одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

«Наше завдання полягає у забезпеченні надходжень податків, обов’язкових платежів до місцевої казни – і це є одним із пріоритетних напрямів діяльності податкової служби». – наголосив начальник інспекції. Він додав, що сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє фахівцям податкової служби забезпечити максимально ефективний контроль за сплатою податків. «Однак, без зацікавлення лідерів громади та активної позиції керівників органів місцевого самоврядування тероб’єднання можуть втрачати кошти. Зокрема, кожен мешканець знає, де на території громади можуть реалізовувати горілчані чи тютюнові вироби без ліцензії, або котрий з підприємців працює без державної реєстрації. Податки, сплачені від цієї діяльності, це – надходження місцевих бюджетів», – наголосив Олег Нагірний.

Для розширення бази оподаткування з нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, необхідно провести інвентаризацію житлового майна фізичних осіб  на території Підволочиської громади. Так будуть виявлені об’єкти, за які податок не сплачується.

Зустріч пройшла в форматі конструктивного діалогу. Сторони мали можливість внести свої пропозиції та зауваження, а також обговорити новації, які стосуються наповнення місцевого бюджету.