Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Бучачі роз’яснювали нюанси податкової амністії на «гарячій лінії»

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 14:12

Днями відбувся сеанс «гаряча лінія» в Бучацькій ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування. На запитання платників податків відповідала начальник Бучацької ДПІ Світлана Стрілецька.

Під час телефонного спілкування громадяни цікавилися, хто може скористатися одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування, чи є подання декларації обов’язковим, чи підлягає перевірці така декларація й у який термін проводиться контролюючим органом така перевірка, та у яких випадках подається уточнююча декларація.

У ході телефонної розмови очільницею інспекції було наголошено, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. «Реалізація таких законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування», – констатувала Світлана Стрілецька.

Важливим моментом є також те, що в Декларації одноразового (спеціального) добровільного декларування не зазначається інформація про джерела набуття декларантом об’єктів. До того ж, після подачі одноразової (спеціальної) добровільної декларації та камеральної перевірки її контролюючим органом на предмет арифметичних помилок декларант має право її уточнити. При цьому Уточнююча Декларація подається протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

Подається Декларація безпосередньо декларантом в електронній формі.