Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тернопільській ДПІ роз’яснюють податкові новації під час зустрічей

, опубліковано 13 жовтня 2021 о 09:50

Днями в приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області, відбулася зустріч з платниками податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування. На запитання платників податків та громадян відповідав начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Ігор Івахів.

Спікер поінформував присутніх, що кампанія одноразового добровільного декларування стартувала з вересня і триватиме до 1 вересня 2022 року.

Він детально розповів про особливості даного декларування, зокрема, хто з громадян повинен декларувати доходи, які доходи підлягають декларуванню та за якими ставками сплачується збір. Також було проінформовано платників, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами. «Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість легалізувати громадянам усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження», – наголосив податківець.

Також платники запитували про подання квартальної звітності для платників єдиного податку, надання права на податкову знижку та інші питання практичного застосування податкового законодавства й отримали компетентні відповіді.