Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тернопіль: платникам вкотре розповіли про нюанси податкової амністії

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 08:25

Днями в приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ відбувся тренінг для платників податків на тему «Одноразове добровільне декларування» за участю заступника начальника ДПІ – начальника відділу електронних сервісів та звітності Любові Воловоденко. У ході заходу спікера інформувала громадян про основні аспекти Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Присутнім роз’яснили, що кампанія одноразового добровільного декларування вже стартувала і триватиме до 01 вересня 2022 року. Учасникам зібрання розповіли про особливості даного декларування, зокрема, хто з громадян повинен декларувати доходи, які доходи підлягають декларуванню та за якими ставками. Також було проінформовано платників, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами.

«Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість легалізувати громадянам усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження», – підсумувала Любов Воловоденко.