Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Шумську під час зустрічі з громадськістю обговорили особливості податкових нововведень

, опубліковано 07 жовтня 2021 о 08:24

Шумською  ДПІ Головного управління ДПС у  Тернопільській області активно проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо інформування громадян про зміни у податковому законодавстві, зокрема одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету, запровадженого Законом України від 15 червня 2021 року №1539.

Так, днями начальником Шумської ДПІ Іриною Зазулею було проведено зустріч із громадянами Шумської громади, на якій розглядалися вищевказані питання.

Під час заходу керівник інспекції проінформувала учасників  щодо вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Вона звернула увагу, що з 1 вересня 2021 року розпочинається одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб, яке триватиме до 1 вересня 2022 року. Акцентувала увагу на об’єктах добровільного декларування, ставках збору та термінах сплати тощо.

Під час зустрічі обговорювалися питання переваги користування Електронним кабінетом, демонструвались практичні можливості цього сервісу. Спікерка окремо зупинилася на законодавчих підставах для реалізації права на податкову знижку за понесеними у 2020 році витратами, на прохання слухачів роз’яснила зміни до законодавства щодо застосування РРО та ПРРО.

На завершення заходу були надані вичерпні відповіді на запитання присутніх та вручені інформаційні листівки щодо порядку подання одноразового (спеціального) добровільного декларування.