Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акцент – на роз’ясненні особливостей податкової амністії

, опубліковано 23 вересня 2021 о 09:25

У Центрі обслуговування платників Козівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області активно роз’яснюють платникам податків про одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

Нещодавно під час тренінгу працівники ЦОП розповіли про активи, які можуть бути задекларовані громадянами, та розмір пільгових ставок збору. Також акцентовано увагу на тому, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами. Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість легалізувати громадянам усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження.

Присутнім роз’яснено, що кампанія одноразового добровільного декларування уже стартувала 01 вересня 2021 року і триватиме до 01 вересня 2022 року, а також звернуто увагу на те, що фізичній особі, яка задекларує свої активи та сплатить з них податки, відповідно до норм Закону №1539, надаються гарантії у вигляді звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Також податківці наголосили, що у випадку необхідності додаткових роз’яснень громадяни можуть звернутись в Центр обслуговування платників при Козівській ДПІ щодо будь-яких питань податкового законодавства.