Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Борщів: податківці відповідали на запитання платників про податкову амністію

, опубліковано 23 вересня 2021 о 09:24

Сьогодні в Борщівській ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія” щодо актуальних питань одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян. На запитання платників податків відповідала в. о. начальника Борщівської ДПІ Головного управління ДПС у Тернопільській області Тетяна Дутчак.

Громадян цікавили питання застосування норм, передбачених Законом України від 15 червня 2021 №1539-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету”.

Найбільше додзвонювачів цікавили запитання щодо можливості задекларувати накопичені готівкові кошти та сплата одноразового збору.

Зокрема, Тетяна Дутчак під час телефонної бесіди наголошувала, що легалізувати свої активи, які були набуті й податок не сплачувався, громадяни мають змогу впродовж року, а саме з 1 вересня 2021 по 1 вересня 2022 шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, яка подається безпосередньо декларантом в електронній формі та через Електронний кабінет платника. До подання одноразової декларації щодо оподаткування готівки платник має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках в банках України. Національним банком врегульовано порядок відкриття поточних рахунків із спеціальним режимом для одноразового добровільного декларування.

Під час телефонного спілкування платникам податків доведено інформацію, за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, які об’єкти можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати свої активи тощо.

Також податківець нагадала, що за необхідності, фізичні особи можуть отримати консультації безпосередньо у Центрі обслуговування платників Борщівської ДПІ за адресою: м. Борщів, вул. Ярослава Кондри, 5 з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, у п’ятницю з 8:00 до 15:45, субота, неділя – вихідні дні або за тел. (03541)2-12-58.