Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

День вишиванки: податківці Кременеччини підтримують українські традиції

, опубліковано 20 травня 2021 о 11:53

День вишиванки – народне свято, яке сприяє єдності українського народу та проводиться у третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язаним до жодного державного чи релігійного.

У культурі будь-якого народу є речі, що яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад цього. Адже здавна її вважали оберегом від усіх бід. Різні візерунки – не лише красиві форми, а й символи щастя та долі. За свою довгу історію вишиванка стала уособленням духовної і культурної єдності країни. Цього дня кожен охочий може взяти участь у святкуванні, одягнувши вишиваний одяг на роботу чи на навчання.

Долучилися до свята і працівники Державної податкової служби Кременеччини на чолі з начальником Кременецької ДПІ Ярославом Міщуком. І будень перетворився на свято, оскільки яскраві вишиванки, в які одяглися працівники, додали урочистості та барвистості. Як зазначив Ярослав Міщук, у такий день люди завжди в піднесеному настрої, щирі та усміхнені, так, ніби стародавні візерунки на одязі додають доброзичливості, щирості та краси. «Українська вишиванка сьогодні в усьому світі визнається унікальною культурно-історичною спадщиною та є символом прадавнього українського народу. Тож пишаймося таким скарбом та визнанням», – наголосив начальник Кременецької ДПІ.